2021 Yılı Köpek Bakmanın Ortalama Masrafı

Merhaba arkadaşlar, sizde köpek almadan önce araştırma yapıyorsanız kendi tecrübelerimi yazıya dökerek paylaştığım bu platforma hoş geldiniz. Bu yazıda size köpek bakmanın ortalama masraflarını detaylıca anlattım. Köpek bakmak, beslemek dışardan göründüğü gibi kolay değildir. Fiziksel ve psikolojik bazı zorlukların yanında bu işin maddi boyutu da oldukça önemlidir. Bende sizlere bir köpeğin 2021 yılı için ortalama masraflarını yazacağım.

Eğer yavru bir köpek sahiplendiyseniz bu köpeğin yavrulara özel mamasından almalısınız. Orta kalite bir mama 12 kg olarak hesapladığımda bir buçuk ayda 450 TL ile 500 TL arasında değişen bir sayıya denk geliyor. Benim köpeğim 8 aylık şuanda. 12 Kg mamayı dediğim gibi yaklaşık bir buçuk ay bazen bir ay beş gün gibi bir sürede tüketiyor.

Aldığınız yavru köpeğin dişleri dökülüp yenileri çıkacağı için bu zorlu süreçte diş kaşıma aparatları ve yapay kemikler almanız gerekir. Bu kemiğin 100’lü olarak satılanı mevcut. Bunun ise ortalama fiyatı 50 TL ve ayda 1 paket tüketiyor. Bu kemikler evde eşyalarınızı kemirip zarar vermemesi için çok önemlidir.

Bunun yanında köpeğinize oynaması ve enerjisini atması için küçük toplar almalısınız. Ben 3’lü paket tenis topu alıyorum bununda ortalama fiyatı 30 TL ve 3 ay kadar köpeğinizle oynayıp bu topları tüketiyorsunuz. Yani her ay bir top parçalanıp yok oluyor.

Yavru köpek sahiplenen arkadaşlar köpeğinin aşılarını yaptırmaya başlayacaklar. Köpeğinizin 8 adet aşısı vardır. Bu aşıların tanesinin ortalama fiyatı 110 TL ile 120 TL arasında değişmektedir. Buda sadece size 880 ile 900 TL masraf olarak yansımaktadır. Bu aşılardan hariç her 2-3 ayda bir iç ve dış parazit uygulaması veterineriniz tarafından uygulanmaktadır. Bu ikisinin de ortalama fiyatı 120 TL’dir.

Köpeğiniz henüz yavru olduğu için çişini bulduğu yere yapacaktır. Aşıları bitmediği içinde dışarı da çıkartıp çiş eğitimi veremeyeceksiniz. Bu sebepten köpeğinize evde çişini ve kakasını yapması için bir alan belirleyeceksiniz. Bu alana da çiş pedi denilen bir örtü sereceksiniz. Ben bu ped yerine hasta yatak örtüsü kullandım daha büyük olduğu için avantaj sağladı. Bu pedin fiyatı ise 35 ile 40 TL arasında değişiyor. Bu pedin tükenmesi de 1 aya yakın sürüyor.

Köpeğinize alacağınız yatak, su ve mama kabı fiyatı da ortalama 300 TL kadar tutabilir. Tabi siz aldığınız ürün kalitesine göre daha uygun veya pahalısını alabilirsiniz. Köpeğinize alacağınız boyun tasması ortalama fiyatı 70-100 TL arasındadır. Kaliteli bir otomatik geri çekilen tasma ipi almak isterseniz bunun da ortalama fiyatı 150-200 TL arasında değişmektedir.

Köpeğinizin ayriyetten hastalanması gibi durumlarda da tekrar veterineri ziyaret etmeniz gerekebilir. Eğer ağır bir hastalığa yakalanırsa bir anda 3000-5000 TL arasında paranızı veterinere verebilirsiniz. Bu ücret daha az olabileceği gibi daha da fazla olabilir.

Bunlar haricinde evde kemirdiği kumanda ayakkabı yada sizinle oyun oynarken yırttığı elbiseleriniz, kıyafetleriniz olabilir. Bunları da işin içine katarsak masraf olarak sayabiliriz.

Yani sözün özü köpek bakmak oldukça meşakkatli olmasının yanında masraflı da. Bu sebepten ekonomik olarak bu yazdığım şeylerin ortalamasını kendi kafanızda hesaplayın eğer size ters düşen şeyler var ise köpek sahiplenmeyin derim. Tabi bu maddi zorlukların yanında birde sizi psikolojik olarak etkileyen zorluklar olacak. Bunun bir örneği olan Köpek Sahiplenilmeden Önce Düşünülmesi Gerekenler yazıma da göz atmanızı isterim. Bu yazımda da bazı farklı zorluklardan bahsettim. Umarım size faydalı olabilmişimdir. Not: Bu saydıklarımın fazlası var eksiği yok. Ama onun sevgisi ve masumluğu her şeye değer. Bunu sadece bakabilecek arkadaşlar sahiplensin diye yazıyorum. Böylece köpek bakmanın arka planını da öğrenmiş oluyorlar.

Tüm Bunları göze alıp onları yaşamınıza dahil ederseniz şöyle bir gerçek varki;
sizi karşılıksız seven, dört gözle eve gelmenizi bekleyen harika bir dosta ve oyun arkadaşına sahip olacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir